Toplumda herkes mutsuz. Camdan dışarı baktığımızda, toplu taşımada yoluculuk yaparken, sosyalleşirken dahi karşılaştığımız herkes mutsuz, dertli, karamsar bir yüz ifadesiyle birbirine bakmakta! Çoğu doktorlar tarafından da (toplumun büyük çoğunluğuna) sebebi açıklanamayan bir mutsuzluk, depresyon teşhisi konuyor. Peki, bunun genel sebebi ne olabilir? İnsanlar neden mutsuz? Neden bir türlü yüzümüz gülmüyor?
Doktor Mustafa Eraslan ‘mutluluk’ üzerine yaptığı klinik çalışmalarındaki gözlemlerini sizlerle paylaştı:
Sıkıntı, mutsuzluk, antidepresan kullanan ya da bunlardan sonuç alamadığı için bize başvuran hastaların büyük çoğunluğundaki asıl sağlık problemi de aynıydı. Kalın bağırsak problemleri!!!
Öyleyse biz şunu söyleyebiliyoruz ki; mutluluğun formülü sadece beyinle değil bağırsaklarımızla da ilgili bir mevzu!
Şişkinlik, kabızlık, ishal, gaz problemi, sabah yorgun uyanmak, depresyon, aniden öfkelenme, gün içerisinde çabuk yorulma, öğleden sonra bir uyku hali, enerji düşüklüğü, tüm bu sıkıntıların yanı sıra kilo veremeyenler, doğum sonrası aşırı kilo alıp bir türlü zayıflayamayanlar, vücudundaki ödemlerden rahatsız olanlar, diyete başlayıp 5 kilo verip ardından 10 kilo geri alanlar…
Eğer bir insanda yukarıdaki saydığımız nedenlerden herhangi biri var ise, eğer bir insan mutsuz ise mutlaka kalın bağırsakla ilgili bir problemi vardır. Mutluluk üzerine konuştuğum psikiyatri uzmanlarının bir kısmına zaman zaman sorduğum soru şu oluyor: Mutluluk hormonu nedir? Mutluluk hormonunun adının serotonin olduğu yanıtını alıyorum. Peki, nerede salgılanır bu hormon? Standart bir cevap alıyorum: Serotonin beyinde üretilir.
Fakat aslında doğru cevap bu değil! Mutluluk hormonunun yüzde 3 ya da yüzde 5’i beyinde üretilir. Mutluluk hormonunun yani serotoninin yüzde 92’si bağırsaklarda üretilir.
Zenginlik Mutluluğun Çözümü Değildir!
Eğer sizin serotonin salgılamanız yeterli ise, yani mutlu olmanıza yetecek kadar serotonin üretiliyor ise siz mutlusunuzdur. Değilse, siz mutsuzsunuz…
Bağırsaklarınızda bir problem varsa, serotonin seviyeniz azalır. İster dünyanın en zengin insanı, ister en iyi imkanlara, ister en mükemmel eğitimine, diplomalarına sahip olun…
Ne yaparsanız yapın asla mutlu olamazsınız! Dünyanın en refah, mutlu ülkeleri arasında İskandinav ülkeleri gösterilmektedir. Bununla birlikte bize hiç gösterilmeyen bir sorun, dünyadaki en çok intihar vakaları da yine bu ülkelerde en yüksek seviyede. Bu toplumlarda incelendiğinde yine karşımıza kalın bağırsak problemleri çıkıyor.
Bağırsaklarımızın önemi de burada ortaya çıkıyor! Bağırsaklarımızın doğru çalışabilmesi için öncelikle yediğimiz ve içtiğimiz gıdaları titiz bir şekilde seçmemiz gerekmektedir.
Bunun yanı sıra özellikle gelişen teknoloji, çevre kirliliği gibi dış etkenlerle birlikte toksik maddeler (zehirli maddeler) vücudumuza giriyor. Zaman zaman maruz kaldığımız bu zehirli, toksik maddeleri biz gaita, idrar ya da ter yoluyla dışarı atmaya çalışıyoruz. Atamadığımız durumlarda karşımıza çeşit çeşit hastalıklar çıkmaya başlıyor.
Örneğin, vücutta anormal koku üretilmesi, aşırı gaz veya şişkinlik, kabızlık gibi problemlerle karşılaşılıyor. Toksik maddeler bağırsaklarımızın mukozasına yapışmaya ve orada birikmeye başlıyor. Mukozayı bozan toksik ve çürümüş maddelerin zararı şu: Bağırsak bariyerini bozuyor, zararlı maddeler küçük deliklerden vücudumuza girmeye başlar. Kalın bağırsakta enteresan bölgeler vardır.
Örneğin; kalın bağırsağın ‘çekum’ bölgesinde geçirgenlik artarsa, bu kısmı bozduysa, buradaki delikçik migren oluşmasına neden olur. Yani, toksik maddeler kalın bağırsakta hangi bölgeyi bozuyorsa, o bölgede tahribat başlar. Beyinle ilgili bölümde bozulmalar var ise, alzheimer, parkinson, MS gibi… Eklem aralıklarına yerleşir ise bu toksik maddeler; romatizma oluşuyor. Toksik madde, pankreasa yerleşiyor ise, doktorlar hastaya diyabet veya kanser teşhisi koyuyor.
Aynı şekilde bağırsak problemlerimizde vücudumuzda serotonin üretilmiyor ve biz ne yaparsak yapalım mutlu olamayız!
Mutlu olmak için yapılacak ilk şey, kalın bağırsakların iyi çalışmasını sağlamak. Bunu da ara ara yapılan bağırsak temizliği ile sağlayabiliriz. Beslenme şeklimiz ve sıvı tüketimimizde önemli.
Sağlıklı bağırsaklarla birlikte işte mutluluğun formülü!
Dr. Mustafa Eraslan, mutlu olmak, sağlıklı kilo kontrolünü sağlamak, yaşam kalitesini yükseltmek, kronik hastalıklardan kurtulmak için uyguladığı yöntemleri sizlerle paylaştı:
Antidepresan, panik atak, karamsarlık, öfke nöbetleri, mutsuzluk, uykusuzluk gibi rahatsızlığı olan hastalarda mutlaka kalın bağırsak temizliği yapılmalıdır. Kalın bağırsağımızın iyi çalışması için Kolon hidroterapi adını verdiğimiz bir işlem uyguluyoruz.
Kolon hidroterapi ile biz, bağırsak geçirgenliğini artıran birikmiş gaitalardan kurtuluyoruz. Kolon hidroterapi ağrısız, sızısız, tamamen steril ortamlarda gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemle yüzlerce hastamız antidepresan kullanımından kurtulmaktadır.
Kadıköy’deki kliniğimizde pek çok kronik rahatsızlığı olan hastaya çözüm bulmakta, iyileşmelerine vesile olmaya çalışmaktayız.
Rahatsızlığının türü ne olursa olsun her gün onlarca insan bizimle iletişime geçerek bilgi almakta ve emin ellerde tedavi olarak şifaya kavuşmaktadır.
Sağlıklı günler dileriz, Dr. Mustafa Eraslan.
15 Nisan 2022
Kalın bağırsak temizliği üçreti nekadar jocaö